Fursecuri cu nuca si caramel

de laura_n in Prajituri, 5 Ian 2014 | 7488 vizualizari

 

Excelente. Dau dependenta ...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri smantana
  • 50 gr unt
  • 120 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1/2 cana cu nuca tocata grosier
  • 1 ou
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si caramel:

Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a incorporat smantana si s-a fluidizat caramelul, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine. Adaugam nuca tocata grosier si amestecam iar. Dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un castron, punem untul si oul si mixam la viteza mare. Adaugam caramelul cu nuca si il incorporam si pe acesta. La sfarsit, adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Pornim cuptorul.

Intindem o foaie groasa de 1 cm si decupam cu formele din dotare.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si dam la cuptor, la foc mediu, cam 7-8 minute. 

Le scoatem din cuptor, le punem la racit si le servim la cafea sau ceai.

Sunt foarte, foarte gustoase!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

se poate adauga si scortisoara in compozitie sau alte condimente dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

laura_n 1

26.01.2014, 20:44

Mihaela, imi pare rau este un aluat clasic de biscuiti, doar ca in loc de zahar am pus acest caramel. Este ca si cum am folosi ciocolata topita...nu stiu ce sa iti spun...aluatul facut de mine avea o consistenta buna, nu foarte tare, dar destul de bun ca sa iasa. daca te uiti la poze, o sa vezi ce fel a iesit. poate ca ai uitat sa pui ceva, nuca, sau ai folosit mai mult caramel, sau poate ca l-ai incorporat fierbinte...nu stiu. mie mi-au iesit niste fursecuri extraordinare si nu am facut numai o tura, ci de mai multe ori

Raluca57 1

06.02.2014, 21:49

Foarte bune! si nu se usuca repede. Eu am pus 1 cana nuci si au iesit f.bune. Raluca

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:19

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Cristal